JÜLİDE İSKENDEROĞLU: “GENÇLERİMİZE GÜVENİMİZ TAM GELECEĞİMİZ GEÇLERİMİZE EMANET”

JÜLİDE İSKENDEROĞLU: “GENÇLERİMİZE GÜVENİMİZ TAM GELECEĞİMİZ GEÇLERİMİZE EMANET”

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, AK Parti Çan 6. Gençlik Kolları Olağan Kongresine katıldı. Seçilme yaşının 18’e düşürüldüğünü anımsatan İskenderoğlu, “Gençlik geleceğimizdir, umudumuzdur derken sözle, hamasi nutuklar atarak değil, biz gerçekten bu gençlere bu ülkeyi emanet ediyoruz, biz onlara geleceklerini inşa etme şansı veriyoruz” dedi. 



AK Parti Çan Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresine katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, gençlere çok güvendiklerini söyledi. İskenderoğlu, “AK Parti bir dava hareketi. AK Parti inanmışlığın ve adanmışlığın hareketi. Bizler de gece gündüz hangi makamda olursa olsun aldığımız bu sorumluluğu sonuna kadar yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz, gençliğimize çok güveniyoruz. Sadece dün Çanakkale’de canını feda eden 15’lilerimize değil, 15 Temmuz gecesi, rahmetli Erol Abinin yanında ‘Baba sen gidiyorsan ben de geleceğim’ diyen Abdullah Tayyip Olçok için çalışıyoruz. Biz o gün gördük ki, ‘Bu çocuklar hiçbir şeye yaramaz’ denilen gençlerin 15 Temmuz gecesi bunu söyleyenlere cevabını çok güzel verdiler. Biz de onları hak etmek için çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu güzel topraklar için çalışıyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalışıyoruz. Ümmetin ümidi sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz bir söz için çalışıyoruz. Başımız dik olacak ve yürekten ‘Durmak yok, yola devam’ diyen bir gençlik için çalışıyoruz. 
Bir derdimiz var; daha ileriye nasıl götürürüz bu ülkeyi? Biz şuna inanıyoruz ki; Biz bu gençlerle her yere gideriz. Seçilmeyi 18 yaşa düşürdük, o zaman dediler ki ‘Ya çoluk çocuğa mı emanet edeceksiniz ülkeyi?’ Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki; ’18 yaşında şehit olmuş binlerce evlat bize bu vatanı emanet etti.’ Bugün 18 yaşında gençlerimiz muhtar olabiliyorsa, milletvekili olabiliyorsa, temsil anlamında, ülkeyi yönetme makamında milletvekili olabiliyorsa, hamdolsun ki böyle bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Gençlik geleceğimizdir, umudumuzdur derken sözle, hamasi nutuklar atarak değil, biz gerçekten bu gençlere bu ülkeyi emanet ediyoruz.  Ben Mecliste bir çok genç milletvekili arkadaşımla omuz omuza çalışıyorum. Genç arkadaşlarımla yol alırken diyorum ki; iyi ki varlar. Bugün fiber altyapımızı konuşuyoruz, İHA’larımızı SİHA’larımızı biz ürettik diye konuşuyoruz. Göğsümüzü kabartarak Fatih Gemimizi Oruç Reis Gemimizi konuşuyoruz. Biz başında da söylediğimiz gibi, bu ülke üzerine çalışmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki; ümmetin ümidi de bu davanın ümidi de Recep Tayyip Erdoğan” diye konuştu. 



Gençlik kollarına önemli görevler düştüğünü de söyleyen İskenderoğlu, “Zor bir 2020 yılı yaşadık. Depremle başladık, çığ düştü, birçok felaket yaşadık. Hiç siyaset gözetmeden söylüyorum, birbirimize dayanarak, ‘biz bize yeteriz Türkiye diyerek kovid’in de üstesinden geleceğiz. Dünyanın başına gelmiş bir bela.  Bizim çocukluğumuzda ‘bunlar çok güçlü, ileri ülkeler’ denilen ülkeler birbirlerini maske için yerken, biz Allah’a şükür ki onlara maske gönderdik. Gıdamızı ürettik, kendimize yetti onlara yardım eder hale geldik. Bir haftada solunum cihazı üretir, gönderir hale geldik. 45 günde 2 bin yataklı hastaneler yaptık. Biz bize yeteriz, evet ama biz ümmete de yeteriz. Biz, Azerbaycan zordayken onların Ermenilere karşı boynunu büktürmedik, büktürmeyeceğiz. Genç kardeşlerimizin yükü bize göre biraz daha ağır. Böyle bir liderle, hele ki gençlik kollarından gelen, bu işi çok iyi bilen bir liderle gençlik kolları yönetiminde olmak çok büyük bir onur, çok da büyük bir çalışma azmi gerektiriyor. 

Bugün en genç AK Partili Belediye Başkanı, biliyorsunuz Ezine Belediye Başkanımız. Biz, gençlere sözde değil gerçekten güveniyoruz. O yüzden de iyi ki varsınız diyorum. Biz de gençler için var gücümüzle çalışıyoruz. 2002 yılında Türkiye’de 76 üniversite varken bugün 207 üniversite var. 2002 yılında Çanakkale’mizde barınma için Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında 2424 kardeşimiz kalabiliyorken yaptığımız yeni yurtlarla  toplam 12 KYK yurdumuz var ve  12 10 bin 72 kardeşimiz devlet yurtlarında kalıyor. İnternet alt yapımızı geliştiriyor, yeniliyoruz. Çanakkale’miz için gurur duyacağımız projelerimiz devam ediyor. Ezine Gıda OSB’miz, 1915 Çanakkale Boğaz Köprümüz. Bu köprüden geçerken, gençlik kollarında çalışan, afiş-bayrak asan genç kardeşlerimin emeklerinin karşılığını göreceğini, göğsünün kabaracağını çok iyi biliyorum” dedi.