JÜLİDE İSKENDEROĞLU: “KADINA VERİLEN DEĞER, TOPLUMA VERİLEN DEĞERDİR”

JÜLİDE İSKENDEROĞLU: “KADINA VERİLEN DEĞER, TOPLUMA VERİLEN DEĞERDİR”

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, AK Parti 6. Olağan Biga Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı.



İskenderoğlu, AK Parti iktidarı döneminde kadın-erkek eşitliğinin arttığına dikkat çekerek, “kadına verilen değer, topluma verilen değerdir” dedi. 


AK Parti 6. Olağan Biga Kadın Kolları Kongresi’nde bir konuşma yapan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Partinin iktidarı döneminde devrim niteliğinde işler yapıldığını söyledi. 

İskenderoğlu, “AK Parti geldi, bizim kendimize özgüvenimiz geldi. Çünkü kadını ayrıştırmamayı, açık-kapalı dememeyi, başka bir görüşte olanı ötekileştirmemeyi, insana insan odaklı bakmayı, memlekete hizmet etmeyi bizlere AK Parti öğretti. Kimse kusura bakmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başlayan Türkiye hikâyesinde biz devrim niteliğinde işler yaptık. Hepimizin hayatına dokundu. Az önce belediye başkanımız konuştu; yaptığı her proje, kadın erkek hepimizin hayatına dokunuyor. Yaptığı her park, yarın çocuklarımızla gideceğimiz, nefes alacağımız, sosyal donatılarıyla, ‘İyi ki AK Parti’ye, Cumhur ittifakına oy verdik’ diyeceğimiz işler yapıyor. 

Yarın o çocuklar yetişecek ve Allah’ın izniyle bu ülkede biz bayrağı onlara emanet edeceğiz. Yapılan en ufak bir park bile, bu ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırım. Biz şehitler diyarında yaşıyoruz. Kalbimiz, dualarımız 253 bin şehidimizle birlikte. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu topraklarda, her sabah uyandığımızda ilk önce duamızı ediyoruz. ‘Rabbim onlardan razı olsun. Onlar bize bu vatanı emanet ettiler. Biz bu vatan için ne yapabiliriz?’ diyoruz. O yüzden bizim sorumluluğumuz çok büyük. İktidar partisi olarak, iktidar partisinde siyaset yapan insanlar olarak, kadın erkek, hep birlikte gece gündüz demeden çalışmak zorundayız. Biz o yüzden her gün ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz” dedi.

Kadınımızın AK Partiyle birlikte iş gücüne katılımından bahsetmek istiyorum. Biliyoruz ki güçlü kadın; güçlü aile, güçlü toplum demek. Güçlü toplum; güçlü ülke demek. Biz, her şeyden önce ananemize sahip çıkarak geleneğimizi asla bozmadan, aile yapımızı, kimliğimizi asla değiştirmeden üreten kadın olmaya, ülkemizin yüzde 50’sini evde oturmaya mahkum edenlere inat devam edeceğiz. Kadına 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı verildi, veren destek olan herkesten Allah razı olsun ama kadının eşitliği biz biliyoruz ki, 2015 yılında gerçekleşti. Biliyoruz ki AK Parti sayesinde kadının başı örtülü-açık diye ayrıştırılmadan çalışma hakkı, seçilme hakkı, milletvekili olma hakkı verildi. Milletimiz bize güvendi, 18 yıldır sandıkta bizi ayrıştırmak isteyenlere en güzel cevabı verdi. 3 milyon 226 bin kadın çalışırken bugün 10 milyon 686 bin kadınımız istihdam ediliyor. Kadın iş gücüne katılım oranımız 6,5 puan arttı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisi. Bugün 102 kadın vekil var mecliste. Bunun 54 tanesi AK Parti’den. Daha güzeli, 46 kadın, Kadın Kolları teşkilatından yetişme. O yüzden ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları biz bir bütün halindeyiz. Kadına verilen değer, aslında topluma verilen değerdir. Biz, kadın olarak AK Parti’de siyaset yaptığımız için çok mutluyuz. Bugün yüzde 50,8 kadın akademisyen var. Yüzde 50’yi geçtik. Önümüzdeki 10 yılda ne olur bilemiyorum ama kız çocuklarımız okumalı diyoruz. Bize Cumhurbaşkanımız şunu öğretti; “Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir.” diye konuştu.