10 KASIM ETKİNLİĞİNİ SENDİKA ETKİNLİĞİ OLARAK VERDİLER

10 KASIM ETKİNLİĞİNİ SENDİKA ETKİNLİĞİ OLARAK VERDİLER

Türk Sağlık Sen sendikası tarafından organize edilen her ne kadar hiç bir sendika amblemi veya flaması olmadan sağlık çalışanlarının yaşamış oldukları sorunlara ve sıkıntılara tepki olarak alkışlı eylemi Mehmet Akif Ersoy hastanesinde gerçekleştirdiler.

Ancak ne acıdır ki kamuoyuna eylem fotoğrafı olarak servis ettikleri fotoğraflardan bir tanesi 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği fotoğrafıdır.

Basına ve kamuoyuna servis edilen fotoğraflardan biri Acil Servis önünde yapılan alkışlı eylem ve Başhekimlik önündeki yoğun katılımlı fotoğraf ise 10 Kasım Atatürk'ü anma programıdır.
Bu fotoğrafın benzerleri Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi resmi sosyal medya sayfalarında da mevcuttur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü anma programı ne yazık ki anılan sendika tarafından istismar edilerek basına eylem fotoğrafı olarak servis edilmiştir.

Eylem amacı doğrultusunda yapıldığı sürece katılımı az olmuş çok olmuş önemli değildir, önemli olan doğru olanı söylemek ve doğrunun yanında durmaktır.

Dünya kamuoyuna mal olmuş Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü anma programına ait fotoğrafı kullanmak ne sendikacılık ile ne de hak aramayla bağdaşmamaktadır.

Bu şark kurnazlığı çıkmaz sokakta yol aramaktan başka bir şey değildir.

Bu etik dışı davranışı kamuoyunun ve Sağlık Çalışanların vicdanlarına havale ediyoruz.

                                                                                  Çanakkale SAĞLIKSEN