KADINA ŞİDDET KONUSUNDA TOPLUMSAL BİLİNÇ ŞART

KADINA ŞİDDET KONUSUNDA TOPLUMSAL BİLİNÇ ŞART

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi.

“Yaratılan her şeyi yaratandan ötürü sevmeyi ve bütün canlılara değer vermeyi merkezine alan bir medeniyetten gelen, “Cennet anaların ayağının altındadır.” diyerek annelere, “Kadınlarınız ve kızlarınız size Allah’ın emanetidir.” diyerek de kadınlara sahip çıkmayı öğütleyen bir inancın mensuplarının yaşadığı bu topraklarda kadına şiddet, canlıya, hayvana ve insana eziyet asla kabul edilemez.

Tarih boyunca nice fedakârlıklarının yanı sıra bugün vatan dediğimiz bu toprakların bağımsızlığa kavuşmasının her aşamasında görev yapan, hayatını ortaya koyan kadınlarımıza karşı uygulanan şiddet asla kabul edilemez.

İktidara geldiğimiz günden bugüne kadına şiddetle mücadele hususunda sıfır toleransla çok önemli adımlar attık ve sayısız düzenlemeleri hayata geçirdik. Çünkü bizim için asıl mesele cinsiyetten öte, insana bakış meselesidir, insana verilen değer meselesidir.

Kadına yönelik şiddet sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunudur ve maalesef gerek dünyada gerekse ülkemizde alınan bütün caydırıcı önlemlere, düzenlemelere, cezalara rağmen kadına yönelik şiddet devam etmektedir.  Çünkü yasal değişikliklerden önce asıl değişmesi gereken toplumsal zihniyetlerdeki anlayış ve yaklaşımdır. Cezalar ne kadar artarsa artsın toplumda kadının yeri ve toplumdaki algılanış biçimi değişmediği sürece şiddeti tam olarak engellemek mümkün olmayacaktır. 

Bu yüzden kadın ya da erkek farketmez "önce insan" anlayışının ön plana çıkarıldığı daha güzel bir dünyayı hep birlikte inşa etmeye ve kimden gelirse gelsin kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumumuzu mücadele ve dayanışmaya davet ediyorum. 

Unutmayalım ki karşılıklı sevgi, hoşgörü, diyalog ve anlayış her türlü problemi çözer.” dedi.