ÇANAKKALE ŞEHİT KÜTÜPHANESİ İÇİN SEFERBER OLDU

ÇANAKKALE ŞEHİT KÜTÜPHANESİ İÇİN SEFERBER OLDU

Mardin Midyat’da Şehit Salih Albayrak Kütüphanesi için Çanakkaleliler kitaplarıyla seferber oldu. Akademisyen Gökhan Bayram’ın sosyal medyadan başlattığı kampanya kapsamında toplanan 1250 kitap Mardin’e gönderildi.



2010 yılında Diyarbakır Silvan Bağdere Karakolu’na yapılan saldırıda PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Onbaşı Salih Albayrak için memleketi Mardin’in Midyat ilçesi Şenköy’de kurulan kütüphane için Çanakkaleliler kolları sıvadı. ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram’ın sosyal medyadan başlattığı kampanya ile bir gecede 1250 kitap toplandı. Kampanyaya muhtarlar, dernekler, kreşler, esnaf, anne ve çocuklar ve ÇOMÜ öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Çanakkaleli vatandaşların temin ettiği, Çanakkaleli çocukların armağan ettiği kitapların yanısıra Türkiye’nin çeşitli illerinden de Çanakkale’deki kampanyaya destek geldi. Bayram, yaptığı açıklamada katkı sunanlara teşekkür ederken şehit Babası Mehmet Albayrak ve şehit yakını Hıdır Albayrak katkı sunanlara şükranlarını sundu.