LAPSEKİ BELEDİYESİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ BAŞLIYOR

LAPSEKİ BELEDİYESİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ BAŞLIYOR

Covid-19 salgınına karşı ilk günden bu yana çeşitli önlemler alan Lapseki Belediyesi, ilçe de yaşayan çocuk ve gençlerin pandemi sürecinde etkilenen ruh sağlığını da düşünerek ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Hizmetini başlatıyor.

2 Şubat 2021 tarihinde Lapseki Belediyesi Ek Hizmet Binasında başlayacak olan Psikolojik Danışmanlık Hizmeti, 3-18 yaş aralığında ki çocuk, ergen ve ebeveynlerine Uzm. Psikolog Nuray Arısoy KARADUMAN tarafından her hafta Salı ve Çarşamba günleri verilecek. Saat 09:00 – 16:00 saatleri arasında 45 dakikalık seanslar halinde planlanan danışmanlık hizmetinde randevular Lapseki Belediyesi Halkla İlişkiler Biriminden alınabilecek.

Çocuk ve ergenlerin her şeyden önce bedenen ve ruhsal olarak sağlıklı ve mutlu bireyler olmasını önemseyen Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yaptığı açıklama da, “Özellikle okul çağındaki çocuk ve ergenler pandemi sürecinde en çok etkilenen grupta yer alıyorlar. Çeşitli tedbirler kapsamında evlerinden çıkamayan 18 yaş altı genç ve çocukların, televizyon ve internete daha fazla yönelmeleri sebebiyle aile içi iletişimde olumsuzluklar yaşanmaya başlamış ve profesyonel destek ihtiyacı zaruri olmuştur. Bu ihtiyacı giderebilmek adına, gönül belediyeciliği sloganımızla sosyal sorumluluk projemiz kapsamında değerli vatandaşlarımıza bu hizmeti vermeyi düşündük. 2 Şubat’ta ilk seanslarımızı gerçekleştireceğiz. Biz insana yatırım yapıyoruz. Biz birlikte güçlü bir aileyiz. Yaşadığımız bu zor günleri birlikte atlatacağız.” ifadelerini kullandı.