BİGA’NIN YENİ MAHALLESİ ESENTEPE OLDU

BİGA’NIN YENİ MAHALLESİ ESENTEPE OLDU

Biga Belediyesi’nin Mart 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda bir önceki ayda kararı alınan Şirintepe Mahallesi’nin Kırlar mevkiinin bölünerek ayrı bir mahalle olması görüşüldü. Mahalleye oybirliğiyle Esentepe Mahallesi ismi verilirken, ilçedeki mahalle sayısı 10 oldu.



Biga Belediye Meclisi Mart 2021 ayı Olağan Meclis Toplantısı Biga Belediye Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Fatih Alkan başkanlığında 2 Mart 2021 Salı saat 16:00’da Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda pandemi kurallarına dikkat edilerek yapıldı. Toplantıda 10 gündem maddesi ve 1 gündem dışı olmak üzere 11 madde görüşülüp oy birliğiyle karara bağlandı.

Meclis Başkanı Fatih Alkan, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın annesinin vefatı dolayısıyla taziye mesajında bulunarak, “Sayın Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’ın sevgili annesi Muazzez Erdoğan annemizin aramızdan ayrılışından dolayı derin üzüntü duyuyor, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve değerli abim sayın Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a sabırlar diliyoruz” dedi.

Meclis toplantısında, gündemin 2. maddesi olarak Şirintepe Mahallesi’nin Kırlar mevkiinin bölünerek ayrı bir mahalle olmasıyla ilgili İmar Komisyonu’na havalesi yapılan ve komisyonda oybirliğiyle Esentepe Mahallesi olarak kabul edilen konu görüşüldü. İlgili gündem maddesi Meclis üyelerince de oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının devamında Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Biga spor kulüplerinden Bigaspor ile Adaspor’un Biga Belediyesi’nden maddi destek talep dilekçeleri gündeme alınarak görüşüldü. Biga Belediyesi’nin 2020-2021 sezonu için Bigaspor’a 120 bin TL, Adaspor’a 80 bin TL nakdi yardım yapılması oybirliğiyle kabul edildi.

Mart 2021 ayı Meclis toplantısı, diğer gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi. Mart ayına ait 2. oturum 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 16:00’da toplanacak.