JÜLİDE İSKENDEROĞLU’NUN TBMM GENEL KURULU'NDA Kİ 18 MART KONUŞMASI

JÜLİDE İSKENDEROĞLU’NUN TBMM GENEL KURULU'NDA Kİ 18 MART KONUŞMASI

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri;

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıldönümü’nde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Vatanımızın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış Cumhuriyetimiz ölümsüz kahramanlarımızın fedakârlıkları ile elde edilen eşsiz zaferlerin sağlam temelleri üzerinde yükselmiştir.

Çanakkale Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı topraklardır. Deniz ve kara Savaşları 14 ay 6 gün sürmüştür. Milletimizin şanlı tarihine damga vurulduğu bu topraklarda düşmana dur diyen yiğitlerin, canını vatan için Hiçe saydığı bağımsızlığımız, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar göstererek, canını düşman namlularına siper eden ve bunun nişanını gururla taşıyan şehitlerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan asla silinmeyecektir.

Vatanı için Annelerini, babalarını, eşlerini, evlatlarını, sevdalarını geride bırakanlar Çanakkale'deydi.
Çanakkale; hayatında eline hiç silah almayan ama “mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır” diyerek kalemini, kağıdını, okulunu, hayallerini geride bırakıp cepheye koşan öğrencilerdir.

Çanakkale; Seyit Onbaşılar, Ezineli Yahya Çavuşlar, Yusuf Kenanlar, Bigalı Mehmet Çavuşlardır...
Yemen’den, Kosova’dan, Filistin’den, Yurdun dört bir yanından cepheye gelen on beşlilerdir.
Çanakkale; kendi cenaze namazını kılıp süngüsünü takan vatanı için ölüme yürüyen 57. Alaydır. Çanakkale geçilmez diyen Anafartalar'da Seddülbahir'deki yiğit Mehmetçiklerdir.

Centilmenliğin ne demek olduğunu dünyaya öğrettiğimiz, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı topraklardır.

Topraklarımızı işgal etmek, kutsallarımızı yok etmek, medeniyetimizi yer yüzünden silmek isteyen, kendilerine yenilmez diyen dünyanın en vahşi ve en acımasız ordularına, karşı bağımsızlığımızı savunmak, vatanımızın topraklarını korumak için tek yürek oldular. Çanakkale’de canlarını ortaya koyarak verdikleri mücadelenin sonunda tarihe sığmayacak kadar büyük ve şanlı bir zafer kazandılar.

İstiklâline, vatanına, bayrağına tüm benliği ile canı pahasına sahip çıkan milletimiz, tüm işgal senaryolarını bozarak “Çanakkale Ruhu”nu inşa ettiler. Ve bu ruh ebediyen bizimle var olacaktır!
Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı, geçmişe ait bir zafer değil bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biridir.

Bu ilhamla ve bakış açısıyla Çanakkale’de gerçekleştirdiğimiz bütün çalışmalarımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Grup Başkanvekilimiz ve Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan ile birlikte sürdürüyoruz.

1915 Çanakkale Köprüsü, 90 fabrika 8 bin işçi kapasiteli Ezine Gıda OSB’si, devam etmek et olan Otoyol ve tünel inşaatları, okul ve hastane inşaatları, jeotermal sera OSB, Troya Müzesi, Mehmet Akif Ersoy Müzesi…

Eğitimden sağlığa, tarımdan hayvancılığa, turizmden ulaşıma bütün alanlarda ne eksik varsa gidermek, var olanı da daha kaliteli hale getirmek için aralık vermeden memleketimiz ve hemşehrilerimiz için çalışıyoruz.

Bilhassa “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.” anlayışıyla geleceğimizin teminatı olan gençlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ediyoruz.

Ecdadını tanıyan ve ülkemiz için ödenen bedelleri bilen nesiller vatanımıza sahip çıkmak ve ileri taşımak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklardır.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri;

106. yıl dönümünde 18 Mart Şehitler günü ve Çanakkale Zaferimizi kutluyor Yüce Meclisi saygı ile selamlıyorum.

"Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i…
Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...
"