LAPSEKİ BELEDİYESİ 36. GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ KİRAZ YARIŞMASINA DAVET

LAPSEKİ BELEDİYESİ 36. GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ KİRAZ YARIŞMASINA DAVET

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz kiraz yetiştiriciliği yapılan köylere giderek üreticileri 36. Geleneksel Kiraz Festivali kapsamında yapılacak olan Kiraz Yarışmasına davet etti.



Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ve belediye personeliyle birlikte ilçenin kiraz üretiminin fazla olduğu köylerden Yeniceköy ve Subaşı Köylerine giderek üreticiler ile sohbet edip yarışmaya katılmaya davet etti.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 
her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Festivali’nin bu yıl pandemi süreci nedeniyle 17 Haziran 2021 Perşembe günü sadece Kiraz Yarışması olarak yapılacağını belirterek, belediye ekiplerinin ilçede ki tüm köylere giderek üreticileri kiraz yarışmasına katılmaları için davet ettiklerini ve yarışma sandığı bıraktıklarını ifade etti. İki gün sonra yarışmanın yapılacağını belirten Başkan Yılmaz, İki kategori “Ziraat 900 ve Diğer kategori” olarak gerçekleştirilecek Kiraz Yarışmasında kategori birincisine 4.000 Tl, ikinciye 2.500 Tl, üçüncüye 1.500 Tl, dördüncüye 1.000 Tl, beşinci yarışmacıya ise 750 tl ödül verileceğini, amacın Lapseki Kirazını tüm ülkede ve dünyada tanıtılmasının amaçlandığını söyleyerek, “Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını daha iyi alabilmeleri için tanıtımlarımıza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, geleneksel olarak her yıl Kiraz Festivaliyle birlikte yapılan Lapseki Hayırı’nın ise yine pandemi koşulları sebebiyle 18 Haziran Cuma günü sadece Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Şehitlerimiz için mevlid okunması şeklinde yapılacağını açıkladı.