"10 AĞUSTOS ANAFARTALAR ZAFERİ’MİZİN 106. YILI KUTLU OLSUN"

"10 AĞUSTOS ANAFARTALAR ZAFERİ’MİZİN 106. YILI KUTLU OLSUN"

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Anafartalar Zaferi’nin 106. yılı dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı:

“Çanakkale Muharebeleri’nin her bir anı kahramanlıklara ve eşsiz mücadelelere sahne olmuştur. Milletimiz, Çanakkale’de hem denizde hem karada gerçekleşen muharebelerde büyük fedakârlıklarla verdiği mücadele ile istiklâl ve istikbâli uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

10 Ağustos 1915 günü gerçekleşen Conkbayırı Süngü Hücumu, mevcudiyetini vatanı uğruna feda eden ve etmeye devam eden Mehmetçiğin büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihe geçmiştir.  Çanakkale Muharebeleri’nin dönüm noktası olan Anafartalar Zaferi de destanlaşan zaferlerimizden biri olmuş; kahraman ecdadımız büyük fedakârlıklarla, göğüs göğüse çarpışarak vatanına sahip çıkmıştır.

Çanakkale’de yazılan destan sonsuza kadar silinmeyecek aziz bir destandır. O gün oluşan ruh, bugün bile bizlere yol gösteriyor. Bu şuurla aziz şehitlerimizin ve şanlı tarihimizin emaneti bu topraklar için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Bu duygularla Anafartalar Zaferi’mizin 106. yıl dönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.”