BAŞKAN ERDOĞAN: “BİGA’MIZIN BÜYÜK BİR PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ”

BAŞKAN ERDOĞAN: “BİGA’MIZIN BÜYÜK BİR PROBLEMİNİ ÇÖZÜYORUZ”

Biga Belediyesi, Uzunsu ve Asmalı derelerinde taşkın riskini ortadan kaldırmak ve temiz bir görünüm sağlamak için ıslah çalışması başlattı.



Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, ilçenin önemli bir problemini çözmek için DSİ Bölge Müdürlüğü ile başlattıkları görüşmeler neticesinde ihale sürecinin tamamlandığını ve Uzunsu deresinde taşkın kontrol çalışmalarının başladığını Asmalı deresinin ise temizlendiğini açıkladı. Uzunsu deresi taşkın kontrol inşaatı ihalesini kazanan firma yetkilileri Başkan Erdoğan’ı ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.
Biga Belediyesi ile DSİ işbirliğinde yapılan ıslah çalışmaları kapsamında kış aylarında ve ani yağmur yağışında taşkın, yaz aylarında kurumaya bağlı olarak kötü oluşumuyla ilçenin geniş bir bölümünü olumsuz etkileyen iki deredeki sorun çözüme kavuşuyor. Daha temiz ve güvenilir bir şehir için çalışmalarına aralıksız devam eden Biga Belediyesi, yağışlı havalarda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, yaz aylarında ise oluşabilecek kirlilik ve kötü kokuya karşı dere ıslah çalışmalarını tamamlıyor.



Konuyla alakalı bilgilendirmede bulunan ve çalışmalar hakkında bilgi veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Uzunsu deremiz, Kaşıkçıoba ve Kalafat Köyü bölgemizden gelerek şehrimizin içinden Yeniceköy Mahallesi, Tabakhane bölgesi, Sanayi sitesi yanından geçerek Şakirbey’den sonra Çınarköprü Köyü’nde Kocabaş Çayımızla birleşiyor. Yine aynı şekilde Bahçeli Köyü bölgesinden gelerek Şirintepe Mahallemizi paralel dolanan Siteler ile Doğankent yerleşim yerlerinin arasından geçip Şakirbey Kavşağında Uzunsu deremizle birleşen Asmalı Deremiz var. Bu iki deremiz kış aylarındaki yağışlarda, ani ve kuvvetli yağmur yağmasında, kar erime döneminde taşkın, yaz aylarında ise kurumaya bağlı olarak oluşan koku nedeniyle Biga’mızın önemli problemlerinden olup çözüme kavuşturulması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Özellikle ani yağmurlarda Yeniceköy, Sanayi sitesi ve Doğankent bölgesinde dere taşkınları yaşıyorduk. DSİ ile yaptığımız görüşme ve yazışma sonucu ihalesi yapılan projemizde çalışmalar başladı. Hummalı bir çalışmayla inşallah derelerimiz en kısa sürede temiz ve yeni bir görünüme kavuşacak. Uzunsu deremizde yaklaşık 2,5 kilometrelik mesafede temizleme ile birlikte taşkın kontrol inşaatı yapılacak. Asmalı deremizde ise Belediyemiz ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Derede ve menfez içinde biriken malzemeler alınıyor ve bitki örtüsü temizleniyor. Islah edilecek olan çalışmalar sonucunda şehrin bütününde sel riski ve taşkın sorunu ortadan kalkacak, aynı zamanda temiz ve estetik bir görünüm güzelliği oluşacak. Biga’mızın sorunlarını bir bir çözmeye devam ediyoruz. Allah’ın izniyle ıslah ve temizlik çalışmamızla da Biga’mızın büyük bir problemini çözüyor ve riski ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.