VALİ İLHAMİ AKTAŞ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

VALİ İLHAMİ AKTAŞ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

29 Ekim 1923 ruhu bağımsızlıkla yoğrulmuş, vatan ve bayrak sevdalısı Aziz Türk Milletinin hakimiyetini tüm dünyaya ilan ettiği günün adıdır. 

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde vatanseverlerin canlarını ortaya koyarak yürüttüğü bağımsızlık mücadelesi “Cumhuriyet” ile taçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti zalimin işgaline dur diyen, topraklarını canından aziz bilen kahraman Aziz Türk Milletinin emanetidir. 

Geçmişten bugüne Türk Milletinin tüm saldırılara ve baskılara rağmen yürüdüğü bu kutlu yolun asla unutulmaması lazımdır. “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” şiarıyla kat ettiğimiz merhaleler ülkemizi dünyanın saygın ülkeleri arasına taşımıştır.

Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetin, güçlü ve demokratik bir devlet yapısıyla geleceğe taşınması hepimizin vazifesidir.

Tarihte eşine az rastlanır bir mücadelenin sonunda ilan edilen Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümünü en içten duygularla kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanları ile eşsiz fedakarlıklarıyla tarihimizin ve milletimizin gönlünden hiç silinmeyecek izler bırakan aziz şehit ve kahraman gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.