BELEDİYE EKİPLERİ KARLA MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR

BELEDİYE EKİPLERİ KARLA MÜCADELESİNE DEVAM EDİYOR

Biga’da etkisini artıran kar yağışında ilçe merkezi ve köyleri beyaza bürünürken, Biga Belediyesi ekipleri şehrin dört bir yanında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.



Tüm yurtta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, Biga’da da gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için sarı ve turuncu kodlu uyarı verirken, kar kalınlığının 5 cm olduğu Biga ilçe merkezinde Biga Belediyesi ekipleri gece saatlerinden itibaren yolları temizledi. Ekipler, don ve buzlanma olaylarına karşı ana ve ara yollar ile kaldırımları sık sık tuzlama çalışması yaptı.

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptığı açıklamada, “Biga'mızda etkisini gösteren kar yağışına karşı teyakkuzdayız. Ekiplerimiz yollarda küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezimizde kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetre olurken ekiplerimiz herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için canla başla çalışmalarını sürdürüyor. Yol temizleme, tuzlama ve açma işlemi yapan ekiplerimiz, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mücadele ediyor. Şu anda şehir merkezimizde tüm ana ve ara halterler açık durumdadır ama don ve buzlanma olaylarına karşı dikkatli olmalıyız. Kıymetli hemşehrilerimize zorunlu olmadıkça araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Herhangi bir olumsuzluğa karşı Alo 153 veya 315 00 00 telefon numarasından ve 0530 133 18 60 WhatsApp hattından bizlere 7/24 ulaşabilirler” dedi.