AÇASAM 8'İNCİ ÇALIŞTAY’I 24 MAYIS’TA GERÇEKLEŞTİ

AÇASAM 8'İNCİ ÇALIŞTAY’I 24 MAYIS’TA GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi'nin işbirliği ile düzenlenen Çanakkale Muharebeleri Toplantıları'nın sekizincisi 24 Mayıs Cuma günü saat 18.00'da gerçekleşti.

"19 Mayıs Taarruzu ve 24 Mayıs Ateşkesi" alt başlığında gerçekleşen program Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail KAŞDEMİR'in konuşmasıyla başladı.

Çok sayıda akademisyen ve araştırmacının bir araya geldiği programın ilk oturumunda Hülya TOKER "Çanakkale'den Milli Mücadeleye Komuta Kademesi ve Çanakkale Ruhu"; İsmail SABAH "19 Mayıs Taarruzu ve 1. Alay"; Murat YILDIRIM "19 Mayıs Taarruzu ve 48. Alay" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Programın ikinci oturumunda ise Gökşen ÖZEN "19 Mayıs Taarruzu'nda 72. Alay Harekâtı";  Kenan ÇELİK "Anzakların Anlatımıyla 19 Mayıs Taarruzu ve Ateşkesi"; Ahmet ESENKAYA "Anzakların Gözünden 24 Mayıs Ateşkesi" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Soruların ardından İftar yemeğine geçilerek program sona erdi.