KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

İçişleri Bakanlığımızca 2005 yılında KÖYDES (Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi) başlatılmıştır. Temel amacı; kaynak yetersizliği sebebiyle mevcut yatırım programlarında kapsama alınmayan köylerin ve bağlılarının, içme suyu ve yol sorunlarının Vali ve Kaymakamlar önderliğinde İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri aracılığı ile mahalli imkan ve kabiliyetlerin verimli bir şekilde kullanılarak kısa sürede ve düşük maliyetle çözülmesi olan KÖYDES Projesi ile kırsal altyapının önemli unsurları olan yol, su ve kanalizasyon sorunlarının aşılmasına önemli katkılarda bulunulması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda İl Özel İdaremiz gece gündüz demeden çalışmakta ve şehrimize hizmet etmektedir, yapılan hizmetler ise herkesin takdiridir.

İdaremiz yasa ve mevzuatlara uygun şekilde görevini yaparken maalesef KÖYDES’in görev ve yetki alanında olmayan işlemleri dahi bu kuruma atfeden, hedefe koyan bazı basın yayın organlarının bir süredir gerçek dışı iddiaları öne sürerek maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmayan kamuoyunu yanıltılma maksatlı özel bir çaba içinde olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Hür İradeli Muhtarlarımız küçümsenerek, Baskı altına- Tehdit ile alınan, kapalı zarfla verdikleri oyu dahi tehdit altına alınmış gibi gösterme çabasına girilen yayınlar mevcut olup; Muhtarlarımız hür iradeleri ile, kapalı oylama ile seçime girmiş; Tercihlerini yapmışlardır.

Basın özgürlüğü bir yönüyle halkı ilgilendiren haber ve görüşleri iletme özgürlüğü ise diğer yönüyle halkın bu bilgi ve görüşleri alma hakkıdır. Ancak söz konusu haberler bakımından basın özgürlüğünden yahut haber alma hakkından bahsetmek mümkün değildir. Çünkü ne yazık ki bu haberler, gerçek dışıdır ve kamuoyunun yararına yahut bilgisine konu teşkil edebilecek nitelikte değildir. Temelden yoksun, ispata muhtaç ve muğlak ifadelerle kamuoyunu yanıltma ve Hafıza Merkezi’nin itibarını ağır bir şekilde sarsma amacı gütmektedir.

Şahsi beklenti ve menfaatleri karşılanmadığı için kurumlarımızı hedef alan bu kimselerin kime ve neye hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz.  Yalan, yanlış haberler yaptıranların gideceği adres satılık medya organları değil Cumhuriyet Başsavcılığıdır.

Bu medya organlarında çıkan haberlerin asılsız olduğunun altınız bir kez daha çizerek tüm haklarımızı yasal yollara başvurularak arayacağımızı değerli Çanakkaleli hemşerilerimize duyururuz.
 
Çanakkale İl Genel Meclis Üyeleri
Av.Tülay Ömercioğlu                     Şener Akçay