VALİ KAMÇI’DAN ÜNİVERSİTELİLERE YÖNETİCİLİK DERSİ

VALİ KAMÇI’DAN ÜNİVERSİTELİLERE YÖNETİCİLİK DERSİ

ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Halkla İlişkiler dersine konuk olan emekli vali Süleyman Kamçı, birikim ve deneyimlerini geleceğin yöneticileriyle paylaştı. 

Çanakkale, Gaziantep, Malatya ve Kayseri Valilikleri görevini yürüterek emekli olan Süleyman Kamçı, Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin konuğu oldu. Emekli Vali, Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram’ın verdiği Halkla İlişkiler dersinde, 22 yıl süren valilik tecrübelerinden kesitler paylaştı, tavsiyelerde bulundu.  

Süleyman Kamçı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünün dersinde yöneticilik, halkla ilişkiler, bürokrasi, devlet, yerel yönetim, etik değerler ve benzeri birçok konuda bilgiler verdi. Bir buçuk saate yakın süre boyunca öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Kamçı’nın aktardığı hatıralar öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. 

Ders hocası Gökhan Bayram açıklamasında “Çeyrek asra aşkın bir devlet tecrübesini ağırlamaktan onur duyuyoruz. Öğrencilerimizin kariyer hedeflerini çizmede ve bilgi birikimlerini artırmada çok faydalı bir ders oldu. Sayın valimize şükran borçluyuz” derken, öğrenciler ise teorinin yanı sıra pratikte bilgiler edinmenin kendilerine çok fayda sunduğunu, derslerinde ülkeye uzun süre hizmet etmiş birini dinlemekten zevk aldıklarını belirtti.  

Emeklilik sonrası Çanakkale’ye yerleşmekten mutlu olduğunu ve Çanakkale’yi çok sevdiğini belirten Kamçı’ya dersin sonunda öğrenciler tarafından çeşitli armağanlar sunuldu. Ders Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.