“TROYA EN PRESTİJLİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”

“TROYA EN PRESTİJLİ ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”

Troya Hazineleri Asırlık Hasret belgeseli Türkiye’nin en prestijli ödüllerinden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 43 senedir aralıksız devam eden Sedat Simavi ödüllerine layık görüldü. Belgesel dalında övgü ödülüne layık görülen belgesel hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklama yaptı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Troya Hazineleri Asırlık Hasret belgeseli tarihe ışık tutmanın yanı sıra Çanakkale’mizinde tanıtımına büyük katkı sağladı. Troya Hazineleri belgeseli ile beraber tarihte unutulan anlar bugün tekrar gündem oldu. Troya Belgeselinin almış olduğu bu ödülün maneviyatı asımsanamayacak kadar yüksek. Daha önce Trakya Ödüllerinde Yılın Belgeseli ödülüne layık görülen Troya ortaya koyduğu bilgilerle tartışmasız nice ödüller alacak. Belgeselin ortaya çıkmasında emeği geçen Yönetmen Nihal Ağırbaş’a, Senarist Ömer Erbil’e ve oyuncusundan kamera arkasında yer alan tüm ekiplere ayrıca destek veren tüm kurumlara teşekkür ederiz” dedi.
 
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “ Troya'nın Dünya Mirası Listesi'ne girmesinin 20. yılı olmasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018'i "Troya Yılı" ilan etti. Bu kapsamda bakanlığımızın  desteği ve Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent TURAN’ın gayretleriyle ortaya çıkan "Troya Hazineleri Asırlık Hasret" belgeselinde büyük emeği olan yönetmen Nihal AĞIRBAŞ’ın 2019 Sedat Simavi Ödülleri kapsamında, belgeselin TRT TV2 Kanalı'nda, 4 Nisan 2019 tarihinde yayınlanmasıyla TV Belgesel Övgü Ödülü'nü alması bizleri çok mutlu etti. Troya bizim için çok önemli bir miras ve biz bu mirasa sahip çıkmak için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. Troya Müzemiz ve Troya Ören yerinde yapılanlarla bunu en iyi şekilde gösteriyoruz. Yine hazırlanan bu belgesel de bu önemi göstermektedir. Tekrar yönetmenimiz Nihal Hanım’ı tebrik ediyorum, belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.
 
Troya Belgeseli Yönetmeni Nihal Ağırbaş, “Troya hazineleri eser kaçakçılığına dikkat çekmek için yapılmış bir eser. Biz her eser yerinde güzeldir anlayışını benimsiyoruz. Bu belgeselin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere, sponsorlarımıza ve en önemlisi başından itibaren bizlere inanarak destek veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a teşekkür ederiz” dedi.