2021 LAPSEKİ’NİN YILI OLACAK

2021 LAPSEKİ’NİN YILI OLACAK

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 2020 yılının son gününde ülkemiz ve ilçemizin bulunduğu son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Makam odasında düzenlenen basın toplantısında 2020 yılını değerlendirerek önemli mesajlar verdi. 2020’nin zor bir yıl olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ülkemiz ve Dünya olarak milletimiz zor bir 2020 yılı yaşadı, başta salgın olmak üzere diğer tabii afetler deprem, sel baskınları ve çığ gibi birçok doğa olayı yaşadık. İnşallah Rabbim bir daha böyle olayları ülkemize ve milletimize yaşatmasın diye dua ediyoruz. “ dedi.

Sözlerine devam eden Eyüp Yılmaz “En başta salgın ile gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşadık, hayatımız da olmadığı kadar zor günleri inşallah 2020 yılında geri de bırakırız diye temenni ediyorum.

Okullarımız kapandı, Camilerimiz kapandı, iş yerlerimiz kapandı bu salgın dolayısı ile milletimiz çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bunlar aşı ile birlikte aşının gelmesi ile birlikte de bu salgınla olan mücadelemiz inşallah sona erer. Aşılama olsa da tedbirleri yine de elden bırakmamak gerekiyor. Maske – Mesafe – Hijyen’e muhakkak uymamız gerekiyor. Bu kurallara uyarsak hastalığın düşeceğine inanıyoruz.

‘2021 Yılı Lapseki’nin Yılı Olacak’

2020 yılı bizler için elbette ki Ülkemiz de olduğu gibi zor bir yıl oldu, Lapsekili hemşerilerimiz için Lapseki Belediye çalışanları için zor bir dönem geçirdik. 2021’de daha farklı bir çalışma ile farklı olacağına inanıyorum. Lapseki Belediyesi olarak 2021 yılı için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. İnşallah birçok projeleri 2021 yılında vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Birçok projenin de ihalesine çok yakın zaman da çıkacağız. İlçemizin en büyük sorunlarından olan Kapalı Pazar Yeri ihalesine yakında çıkıyoruz, Şehitlik Projemizin ihalesi yapılacak, Sahil Projemizin ihalesi yapılacak ve aynı zaman da çocuklarımıza verdiğimiz söz olan Yeni Kreş ihalesini de yapılacak. 2021 yılında ihalesi yapılacak çok projemiz var.

‘Doğalgaz gitmeyen bölgelerin çalışmaları tamamlandı’

Ayrıca 2021 yılında Lapseki’de Doğalgaz gitmeyen sokaklarımız var, bu yıl içerisinde Lapseki’de dağıtımı büyük oranda tamamlanmış olacak. Çalışmalar şuanda devam etmekte olup doğalgaz alamayan sokak ve caddelerimize gaz götürülmeye devam ediyor. En başta Dalyan mahallemiz olmak üzere, Yeniceköy yolu, Mezarlık altı olmak üzere tüm gitmeyen yerlere götürmek adına çalışmalarımızı hızlandırdık.

 Türkiye’nin mega projelerinden bir tanesi olan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nün artık sonuna doğru geliyoruz. Bitim süresi olarak son 1 yıl kalmış olacak ve 2022 yılında açılacak. Köprünün planlandığı şekilde giderse bize verilen süre olarak çalışmalar büyük oranda tamamlanacak ve hizmete açılacaktır.

‘Bayramdere Barajı %49,5 %50 bandında doluluk oranına sahip’

Ülkemiz aynı zaman da kurak bir yıl geçiriyor ve bu çok önemli, inşallah şuan için Lâpseki’miz için bir sıkıntı gözükmüyor. Bu kış yeteri kadar yağmur yağışı ve kar yağışı olursa Lâpseki’mizin bir sorun yaşayacağını düşünmüyoruz. Önümüzde ki yıllarda da bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. İlçemizin su aldığı baraj olan Bayramdere barajımız şuanda %49,5 %50 bandında doluluk oranına sahip elbette ki çok daha düşük olan barajlar ve çokta kritik noktada değiliz. Vatandaşlarımızı özellikle su tasarrufu konusunda dikkatli olmaları konusunda rica ediyorum, çünkü su hayattır ve yaşam kaynağıdır kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanmaya riayet edelim.

Belediye personeli olarak 2021 yılı içerisinde de hizmetlerimiz aynı şekilde devan edecek ve projelerimiz tüm hızıyla gerçekleşecektir. Ben 2020 yılı bittiği günde inşallah bir daha böyle yıl yaşamamayı umarak, Lapseki’li hemşerilerimiz başta olmak üzere, tüm milletimizin ve insanlık aleminin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılımızın hepimize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. “ ifadelerini kullandı.