LAPSEKİ BELEDİYESİ AŞEVİ GÜNLÜK 200 KİŞİYE YEMEK DAĞITIMI YAPIYOR

LAPSEKİ BELEDİYESİ AŞEVİ GÜNLÜK 200 KİŞİYE YEMEK DAĞITIMI YAPIYOR

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye bünyesinde kurulan ve çalışmalarına aralıksız devam eden “Lapseki Belediyesi Aşevi’ni” ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Lapseki Belediyesi Aşevi Sorumlusu Gıda Mühendisi Sinem Acar, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a incelemeler sırasında, günlük olarak 200 kişilik yemek çıkardıklarını, aşevinde yapılan yemeklerin kalori değerlerine göre standartlara uygun ve hijyen kurallara dikkat edilerek yapıldığını ifade ederek “Ramazan ayı ile birlikte yaşlı ve yemeklerini yapamayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza zamanında ve sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını söyledi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz Aşevi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, 2019 yılından itibaren çalışmalarına başlayan Lapseki Belediyesi Aş Evi’nin ihtiyaç sahibi ve yemek yapamayacak durumda olan 200 kişiye yemek dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Günlük olarak her gün 4 çeşit yemek veriyoruz. Çorbasıyla, sulu yemeğiyle, pilav ve ye makarnası, tatlısıyla, salatasıyla birlikte her gün 4 çeşit yemek veriliyor. Bunun yanında ekmeği ve Ramazan ayı dolayısıyla pidesi de verilmeye devam ediliyor. Ayrıca hijyen kuralları çerçevesinde her bir vatandaşımız için ayrı ayrı ve bir defalık olmak üzere kullan – at kaplar kullanılmaktadır.

Ülke olarak zor bir dönem den geçiyoruz, Allah hepimizin yardımcısı olsun İnşallah en kısa zamanda bu hastalıktan bu pandemiden kurtuluruz diye dua ediyorum. Ben buradan özellikle aş evine yardımda bulunan ‘ULUBAY Soğuk Hava Depo İşletmeciliği’ne çok teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 1 yıldır, geçen yıl Covid 19 Pandemi dönemi başladığından itibaren bizleri, soğutulmuş gıda ve diğer gıdalar olarak destekliyorlar.

Yine bunun yanında Lâpseki’de ki hayırseverlerimiz zaman zaman burada yapılan yemeklere destek oluyorlar. Yani ihtiyacı olan ihtiyaç sahibi olan ailelerin yemeklerine katkıda bulunuyorlar. Onlara da özellikle buradan teşekkür etmek istiyorum.’’ dedi.