“TEK BAYRAK, TEK YÜREK: MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK” TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞLADI

“TEK BAYRAK, TEK YÜREK: MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK” TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI BAŞLADI

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun başlattığı ödüllü ulusal fotoğraf yarışması, 4 Temmuz’da sona erecek. “Tek Bayrak, Tek Yürek: Milli Birlik ve Beraberlik” temasıyla gerçekleştirilecek ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye hak kazanan fotoğraflardan oluşacak online çevrimiçi sergi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü açılacak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında; “Tek Bayrak, Tek Yürek: Milli Birlik ve Beraberlik” temasıyla lise ve üniversite öğrencilerine yönelik fotoğraf yarışması başlattı. Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı öncülüğünde gerçekleştirilecek fotoğraf yarışmasına, öğrenciler hem fotoğraf makineleriyle hem de cep telefonlarıyla çektikleri fotoğraflarla katılabilecek.

Fotoğraf gönderiminin 4 Temmuz’da sona ereceği yarışmada, birinci olan fotoğraf sahibine 1.500 TL ödül ile birincilik sertifikası verilecek. İkinciye olan fotoğraf sahibinin 1.000 TL ile ikincilik sertifikası, üçüncü olan fotoğraf sahibi ise; 500 TL ile üçüncülük sertifika kazanacak. Sonuçları 8 Temmuz tarihinde açıklanacak yarışmada, fotoğrafları sergilemeye değer bulunan öğrencilere ise online katılım belgesi verilecek.

Yarışmada ödül kazanan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflardan oluşan sergi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gerçekleştirilecek online çevrimiçi sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yarışmanın öğrencilere fotoğraf sanatını sevdirmenin yanı sıra fotoğrafa meraklı öğrencileri Türk Bayrağı ve milli birlik konulu fotoğraf üretmeye yönlendirmesini beklediklerini söyleyen Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Yolcu, yarışma ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne yönelik farkındalık oluşacağını da ifade etti.

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye, Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun https://csmyo.comu.edu.tr/ adresli internet sitesinden bilgi alınabilir.