ÇANAKKALE’DE OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI VE KARLA MÜCADELE HAZIRLIK TOPLANTISI

ÇANAKKALE’DE OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI VE KARLA MÜCADELE HAZIRLIK TOPLANTISI

Olumsuz Hava koşulları nedeniyle, Çanakkale’de kent yaşamını olumsuz etkileyebilecek meteorolojik olaylara karşı alınması gereken tedbirlerin gözden geçirilmesi ve varsa eksikliklerin giderilmesi amacıyla “Kış Tedbirleri Hazırlık” toplantısı Vali İlhami AKTAŞ başkanlığında gerçekleştirildi.



 112 Acil Çağrı Hizmetleri toplantı salonunda gerçekleştiren toplantıya; Vali İlhami AKTAŞ’ın yansıra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bn. Ercan ORAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, AFAD Müdürü İbrahim TARI, Karayolları 142. Şube Şefi Orhan YILDIZ, Meteoroloji Müdürü Erol ÖZTABAK, Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Ergin SEZEN ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

Çanakkale ilini olumsuz etkileyebilecek meteorolojik uyarılar çerçevesinde yapılacak olan çalışmalarda alınacak tedbirler ve ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun görüşüldüğü toplantıda, yerleşim yerlerinde alınacak trafik tedbirleri, yerleşim yeri dışında alınacak trafik tedbirleri, denetimde görevli personel ve ekip araçları konuşularak değerlendirildi.

Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarında yaşayabilecekleri sıkıntıları bertaraf etmek için tüm kurumların iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmalarının önemini belirtilen Vali İlhami AKTAŞ, “Çanakkale’de vatandaşlarımızın huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için elimizdeki tüm imkanlarla koordineli bir şekilde çalışarak olumsuz hava koşullarında vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

Toplantıda; Kış mevsiminde günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyecek hava koşullarında, şehirlerarası, şehir içi ve köy yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için, ilgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlenip kış mevsiminde oluşabilecek olumsuz hava şartlarında alınacak tedbirler görüşülerek karara bağlandı.