LAPSEKİ BELEDİYESİ ÇOCUK OYUNLARI VE KUKLA FESTİVALİ BAŞLIYOR

LAPSEKİ BELEDİYESİ ÇOCUK OYUNLARI VE KUKLA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları Çanakkale Ak Parti Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU öncülüğünde Lapseki İlçesinde 16 Mayıs 2022 pazartesi günü “Lapseki Belediyesi Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali “ başlıyor.

KUKLA, KARAGÖZ VE SİHİRLİ BALON (BUBBLE SHOW) GÖSTERİLERİYLE ÇOCUKLARIMIZ UNUTULMAZ ANLAR YAŞAYACAKLAR

Türkiye’nin pek çok ilinde yapılan ve büyük beğeni toplayan Çocuk Oyunları ve Kukla Festivali bu defa Çanakkale Lapseki İlçesinde gerçekleştirilecektir. 16 Mayıs pazartesi günü Lapseki Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan Festivalde Kukla ve Karagöz Sanatçıları Umut Şafak Poyraz, Faruk Karagül, Mehmet Göre ve Sihirli Balon (Bubble Show) sanatçısı Çitlembik gösteri yapacaklardır.  Festival Lapseki İlçemizdeki çocukların unutulmaz anlar yaşamasını sağlayacaktır. Festival ile çocuklar gösteriler boyunca geleneksel sanatlarla tanışacaklardır. Festival bir nebzede olsa çocukların cep telefonundan ve sanal âlemden uzaklaşmalarını yardımcı olacak ve çocuklara yeni ufuklar açacaktır.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp YILMAZ tarafından İlçemize gelen sanatçılara plaket sunulacaktır. Bu tür etkinliklerin ilçe çocukları için artarak devam edeceğini beyan etmiş ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür etmişlerdir.

Festival Programı İlçemizde Lapseki Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir.

Festival Programı:
14:30 Açılış ve Protokol Konuşmaları
14:45 Kukla Gösterisi
15:15 Eğlencebaz Gösterisi Hacivat Karagöz
15:45 Sihirli Balon Gösterisi
16:15 Balon Atölyesi
16:30 Hediye Dağıtımı
16:45 Kapanış