19 MAYIS, BİGA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS, BİGA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Biga Belediyesi’nin 2 gün süren Gençlik Festivali ile coşku ve heyecan içinde geçti. Bilal Sonses konseriyle sona eren festivale binlerce vatandaş katıldı.



Biga’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yılı Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni ile İlyas Bayram Stadyumu’nda kutlama programı ve Biga Belediyesi’nin 18-19 Mayıs tarihlerinde Belediye Meydanı’nda gün boyu süren Gençlik Festivali ile gerçekleşti. Biga Belediyesi, dolu dolu birçok etkinlik gerçekleştirerek gençlere unutamayacakları bir bayram yaşattı.



Gençleri yalnız bırakmayan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, 19 Mayıs Gençlik Festivali’nde gençlere eşlik etti. 7’den 70’e büyük bir katılımın olduğu Gençlik Festivali’nde katılımcılar yepyeni deneyimler yaşayarak bayramlarını mutluluk içinde kutlarken üniversite öğrenci toplulukları ise standlar açtı. Gençler, dev jenga, kutu oyunları, pedal slot car, paraşüt vr, labirent, masa tenisi, basketbol ve futbol bilardo gibi gençlik oyunlarıyla birbirinden güzel ve eğlenceli anlar yaşadı.



19 Mayıs Perşembe akşamı Doğa Orkestra, DJ Nadir ve Bilal Sonses Bigalılarla buluştu.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve Türk Bayraklarının dalgalandığı konserde gençler Bilal Sonses’le eğlendi. “Yak”, “Sevme”, “İçimdeki Sen”, “Cennet”,  “Dön Diyemem” ve “Dağlar” başta olmak üzere onlarca şarkısıyla binlerce kişiyi coşturan ünlü sanatçı Bilal Sonses unutulmaz bir geceye imza attı. En güzel şarkılarını Bigalı gençler için söyleyen Bilal Sonses’e ise çiçek ve plaketini Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan takdim etti.

Başkan Erdoğan yaptığı konuşmada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mızı gönülden kutluyorum. Öncelikle pandemiden dolayı böyle güzel organizasyonlara hep birlikte hasret kaldık. İnşallah bundan sonra bu tür etkinlik ve konserlerle daha fazla birlikte olacağız. Ben Gençlik Festivalimize ve bu akşam sahne alan sanatçımız Bilal Sonses’e tüm gençlerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bayramı gençliğe armağan eden ve bu toprakları bize vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Sizlere iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Binlerce kişinin katılımıyla coşku içinde geçen gece, 10. Marşı eşliğinde atılan havai fişek gösterisiyle sona erdi.