ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÜLGÜR GÖKHAN'IN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN ÜLGÜR GÖKHAN'IN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI

Kıymetli hemşerilerim;

Deyim yerindeyse hayatımızı emanet ettiğimiz tıp alanının, ülkemizin kadim topraklarının engin bilgisiyle harmanlanarak çok iyi noktalarda bulunduğunu ve daha iyiye yönelebileceğini Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözündeki güvenden de anlayabiliyoruz.

İnsanın hayatına, canına doğrudan dokunan bu mesleğin kutsallığı tartışılmazdır. Pandemi sürecinde kıymetlerini bir kez daha fazlasıyla idrak ettiğimiz sağlıkçılarımızın, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde de olağanüstü çabalarına tanıklık ettik. Afet bölgesinde canla başla görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyor, bu afette yitirdiğimiz tüm sağlık çalışanlarını da rahmet ve saygıyla anıyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; eğitim hayatından başlayarak, meslek hayatları boyunca ağır bir sorumluluk üstlenen tüm hekimlerimize, tüm sağlık çalışanlarımıza emekleri ve özverili çalışmalarından dolayı şükranlarımı sunuyor, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcını temsil eden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.

Ülgür GÖKHAN
Çanakkale Belediye Başkanı