ÇOMÜ HALKLA İLİŞKİLER ÖĞRENCİLERİNDEN, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE GERİ DÖNÜŞÜM GEZİSİ

ÇOMÜ HALKLA İLİŞKİLER ÖĞRENCİLERİNDEN, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE GERİ DÖNÜŞÜM GEZİSİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri çevre bilincinin aşılanması ve geri dönüşümün öneminin anlatılmasına yönelik düzenledikleri sosyal sorumluluk projesinde, ilkokul öğrencisi minikleri Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) tesislerine eğitim gezisine götürdü.



Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; bitirme projeleri olan "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" dersi kapsamında, “Hane’den ÇAKAB’a” isimli projeyi hayata geçirdi. Çevre bilincinin ve geri dönüşümün öneminin ilkokul öğrencilerine anlatılmasına yönelik projede ÇOMÜlüler, Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu öğrencilerini ÇAKAB’a eğitim ziyaretine götürdü. Projeye, ÇOMÜ Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü de destek oldu.

Musaköy yakınlarındaki ÇAKAB tesislerine giden üniversiteli ve ilkokul öğrencilerine; ders sorumlusu Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Onur Bayram, Yeşil Dönüşüm Koordinatör Yardımcısı Doç Dr. Didem Saygın ve Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü’nden İsa Yavaş ile Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu öğretmeni Sibel Kılıçarslan katıldı. Geri dönüşümün ilkokul öğrencilerine anlatılmasına yönelik projede ilk olarak ilkokul öğrencilerine; çevre ve geri dönüşüm eğitimi verildi. Geri dönüşümün ne olduğu ile çevrenin korunması için önemini anlatan Çevre Mühendisi Fatma Katın, ÇAKAB’da yapılan geri dönüşüm ve üretim faaliyetleri eğlenceli bir sunumla anlattı. İlkokullu miniklerin sorularını da yanıtlayan Çevre Mühendisi Katın, öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili tavsiyelerde bulundu.



ÖĞRENCİLERDEN, BARETLİ VE YELEKLİ GEZİ

İlkokul öğrencileriyle birlikte baretlerini giyerek, turuncu yelekleri giyen üniversite öğrencileri, geri dönüşüm tesisini gezdi. Ayrıştırma bölümlerini gezen ilkokullu öğrenciler, öğretmenlerinin kısa süre önce anlattığı geri dönüşüm konusunu uygulamaları olarak görme fırsatı buldu. Gezi sonunda üniversitelilere bir sürpriz yapan ilkokul öğrencisi minikler, geri dönüşüm ile ilgili yaptıklarını resimleri ÇOMÜ’lülere hediye etti. Hep birlikte Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu’na dönen öğrencilere, projeyi geliştiren Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; Ayşegül Boyracı, Naz Döner, Emirhan Tosun ve Hüseyin Can Sarıdaş günün anısına hazırladıkları defter ve hediyeleri ikram ettiler.

Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi ile ilkokul öğrencilerine sadece çevre bilinci ve geri dönüşümü anlatmadıklarını ifade eden proje sözcüsü öğrenci Ayşegül Boyracı, projeyle ilkokul öğrencilerine; üniversite eğitimi almanın ne olduğunu, üniversitelilerin nasıl faaliyetlerde bulunduklarını göstermiş olduklarını kaydetti. Projenin bütçesinin sponsorlar Emine Küçükler ve Metin Engin tarafından karşılandığını ifade eden Bayracı, “Projemizi gerçekleştirmemizde özellikle Hüseyin Akif Terzioğlu İlkokulu Müdürü Ömer Erdem Bayram ile Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Tanju Güdük’ün, ayrıca Çanakkale Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaat Teknikerleri İsmail Ay ve Esma Demircan ile Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Nihan Yılmaz’ın çok büyük destekleri oldu” dedi.

HEDEF PROJENİN AİLELERİN KATILIMIYLA DEVAM ETMESİ

Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği’nin (ÇAKAB) proje ortaklığında gerçekleştirilen proje sonrası konuştukları ilkokul öğrencilerinin geri dönüşüm konusunda bakış açılarının değiştiğini anlatan öğrencilerden Naz Döner ise şunları söyledi, “Projenin sürdürülebilirliği için gelecek yıl Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı son sınıf öğrencisi olacak arkadaşlarımıza projemizi tanıtacağız. Ayrıca okullarda geri dönüşüm kutularının kullanımının yaygınlaştırılması ve ailelerin de projeye dahil edilmesinin önemli olduğunu gördük. Projemize ÇOMÜ Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü de destek olması projenin devam edebilmesi, üniversitemizden başlayarak; geri dönüşümün öneminin tüm Çanakkale’ye anlatılması açısından önem taşımaktadır.”