JÜLİDE İSKENDEROĞLU: “BEN BİR ÇOMÜ’LÜYÜM VE ÇOMÜ’LÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

JÜLİDE İSKENDEROĞLU: “BEN BİR ÇOMÜ’LÜYÜM VE ÇOMÜ’LÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

“25 yıl önce bir hikâyem ki bu hikaye aslında bir kayıt ile başladı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde okumayı Allah bana nasip etti. 25 yıl önce böyle bir günde, rüzgarlı sıcak bir günde, ben de kayıt için geldim. Benim hikâyemin ilk başladığı yer belki de Çanakkale. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, bana öncelikle benliğimi buldurdu ve Çanakkale’ye sevdalandım.

1915‘te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatan olarak bizlere hediye ettiği bu topraklarda, hangi memlekette olduğumu, Çanakkaleli olmanın ne demek olduğunu, Çanakkaleli olmanın Türkiye demek olduğunu öğrendim.

Ardından Çanakkale’ye sevdalandım. Çanakkale’de evlendim. Allah nasip etti ve şimdi Çanakkale’yi Meclis’te temsil ediyorum. Ben, bir ÇOMÜ’lüyüm ve ÇOMÜ’lü olmakla gurur duyuyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin adını, logosundaki bayrağımızı, Şehitler Abidesi’ni ve Çanakkale’yi temsil etmenin ne demek olduğunu bilerek bu sorumlulukla çalışıyorum.

Yeni gelen kardeşlerime öncelikle hoş geldiniz demek istiyorum. Bilin ki burada her şeyden önce sizi sevgiyle kucaklayacak ağabeyleriniz, ablalarınız olacak. Çünkü ben onu gördüm. Çanakkale insanı olarak bizler, üniversite öğrencilerimizi her şeyden önce evladımız biliyoruz. 

Üniversitemizin kalite odaklı, disiplinli çalışmasını hocamız anlattı ve gurur duydum. Bilirim ki kampüste oturduğunuzda ve karşıya baktığınızda karşınızda deniz yoktur! Karşıda binlerce şehidimiz vardır. Bizler, bu sorumluluk içerisinde çalışmak zorundayız. Eminim ki hocalarımız da aynı sorumlukla çalışıyorlar.

Bütün hocalarımıza tüm bilimsel çalışmalarında Bülent Turan Grup Başkanvekilimizle birlikte şunun garantisini veriyoruz. Biz, bu şehrin hizmetkârlarıyız. Özellikle vefa borcumuzu ödememizi sağlayacak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemize yaptığımız her yatırımın, biliyoruz ki bu ülkenin geleceğine, Çanakkaleli ve Türkiye’deki bütün çocukların geleceğine yapılan yatırımlardır.

Türkiye’nin her yerine gittiğimde ÇOMÜ mezunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu kardeşlerimizi ziyaret ediyorum. Bitlis’te, Ağrı’da, Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Ankara’da, Kayseri’de… Türkiye’nin her yerinde.

Bizim için en büyük gurur Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunuyum diyen binlerce öğretmenimiz Türkiye’ye hizmet ediyor ve evlatlarımızı yetiştiriyor. 

Çanakkale sevgi ve saygıya dayalı yapacağınız tüm çalışmalarda disiplinle sizin hayatınıza da çok şey katacaktır. Benim hayatıma da Çanakkaleli olmanın ne demek olduğunu kattığı gibi. Yeni gelen öğrencilerimize tekrar hoş geldiniz diyorum. Öğretim üyelerimize başta rektör hocamız olmak üzere başarılar diliyorum. İnşallah, nice Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunuyla mecliste birlikte çalışacağız. Mezun kardeşlerimizle, Çanakkale’yi temsile edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde başarılı, Nobel ödüllü birçok bilim adamlarıyla birlikte Çanakkale, tarihiyle ve dünya tarihiyle birlikte marka şehir olmaya devam edecektir.”