DOĞU BİGA MADENCİLİK’TEN 112 YENİ ÖĞRENCİ BURSU

DOĞU BİGA MADENCİLİK’TEN 112 YENİ ÖĞRENCİ BURSU

Alamos Gold’un Türkiye iştiraki Doğu Biga Madencilik, şirketin burs programı kapsamında, paydaş köylerde eğitim gören öğrencilere, 112 yeni öğrenci bursu daha sağladığını açıkladı. Bununla birlikte, şirketin burs programının başladığı 2012 yılından bu yana toplamda 489 eğitim bursu sağlanmış oldu.

İlk okul – üniversite aralığında eğitim gören öğrencilere yıllık olarak sağlanan burs imkânı olumlu tepkiler aldı. Şirketin burs desteği sağladığı 2 kız öğrenci, eğitim hayatlarını tamamlamalarının ardından Doğu Biga Madencilik’te çalışmaya başladı. Doğu Biga Madencilik’in burs imkânı sağladığı tüm öğrenciler, Kirazlı projesine komşu olan köylerde yaşıyor.

Şirket sözcüsü Çağın Şen “Doğu Biga, bölgedeki gençlerimizin eğitimine katkı sağlamaktan gurur duyuyor. Şirketimiz 2012 yılından bu yana, burs programının yanı sıra okul tadilatı ve eğitim materyali gibi konularda da destek sağlıyor” dedi.

2010 yılından bu yana Doğu Biga Madencilik bölgedeki yaşam kalitesini ve yerel ekonomiyi geliştirmeye katkıda bulunan çeşitli girişimlere 25 milyon dolar yatırım yaptı. Bu desteklemeler arasında,

 - Yöredeki 10 köye temiz, sürdürülebilir su sağlayacak bir göletin inşası,
- Sağlık konteyneri
- Eğitim ve öğretim fırsatlarının desteklenmesi,
- Geleneksel köy hayırları, yerel önemli gün ve etkinliklerin desteklenmesi,
- Yerel spor takımları ve milli atletlere sponsorluk sağlanması,
- Köylerde alt yapı ve üst yapı çalışmalarının desteklenmesi,
- Ulaşım altyapısının desteklenmesi,
- Geri dönüşüm konteynırlarının köylere yerleştirilmesi,
- Yangın önleme ekipmanının desteği,
- 2012 yılında 14.000 ağaç dikilerek Hatıra Ormanı kurulması, gibi çalışmalar yer alıyor.
 
Alamos Gold Hakkında

Alamos, Kuzey Amerika’daki dört maden işletmesinde çeşitli üretimleri olan Kanada merkezli orta ölçekli bir altın üreticisidir. Kuzey Ontario, Kanada’da bulunan Young-Davidson ve Island Gold; Sonora State, Meksika’da bulunan Mulatos ve El Chanate bu işletmeler arasındadır. Şirket’in aynı zamanda Kanada, Meksika, Türkiye ve ABD’de gelişme aşamasında projelerini içeren önemli bir portföyü bulunmaktadır. Alamos, 1.700’den fazla çalışanı istihdam etmektedir ve en yüksek sürdürülebilir kalkınma standartlarına bağlıdır. Şirket’in hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsası ve New York Borsası’nda “AGI” sembolüyle işlem görmektedir.