EN BÜYÜK ENGEL ZİHİNLERDE VE GÖNÜLLERDEDİR

EN BÜYÜK ENGEL ZİHİNLERDE VE GÖNÜLLERDEDİR

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, “Dünya Engelliler Günü” dolayısı ile yayınladığı mesajında şunlara yer verdi.

Engellilerimizin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümünde önemli mesafeler kat ettik. Ancak asıl önemli olan şey, ön yargıların ortadan kaldırılması, empati ve sevgiyle bakabilme kültürümüzü daha da güçlendirmemizdir.

Engelli kardeşlerimizden sevgimizi esirgersek onlar için asıl engel o süreçten sonra başlar. Engellilerimizin her zaman yanında olup onların yeri geldiğinde gören gözü, işiten kulağı olabilmek bizi biz yapan ve bizi çok güçlü kılan en kıymetli medeniyet hazinemizdir.   

Biz, sevgi engelimizi aşarsak, onlar da bizim sevgimizden aldıkları destek ve cesaret ile önce kendi, sonrada insanların hayatını kolaylaştıracak projelerde ve geçmişten geleceğe taşıdığımız mutlu, huzurlu, güçlü toplum inşa etme yolculuğumuzda yerlerini almış olacaklardır. 

Her alanda olduğu gibi spor alanında da desteklenen engellilerimiz dünya standartlarında yapılan yarışmalarda birçok müsabakada ülkemizi temsil ettiler ve çok büyük başarılara, rekorlara imza attılar. Spordan sanata, edebiyattan bilime her alanda tüm engelleri aşarak gücümüze güç kattılar.

Unutmamamız gereken en önemli şey; en büyük engel zihinlerde ve gönüllerdedir. Bu duygu ve düşüncelerle “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nün engelli vatandaşlarımıza daha huzurlu bir hayat getirmesini ve bütün insanlık için engelsiz bir dünya umuduyla hayatın onlara hep sevinç, mutluluk ve kolaylıklar sunmasını diliyorum.” dedi.